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Magazine Cultural a divulgar Cabo Verde desde 2010
Brito-Semedo, 22 Fev 12
1 lt cevada cutxide (na mini mercados e plurin de soncent e vindid já preparóde)
¼ lt de ervilha
¼ lt de favas (pode ser fjon mantega)
¼ Fjon pedra (pa quem ta gostá, mim n ta pô só 2 tipo de fjon)
½ kg carne porco salgóde (pa cá eskecé de pol na aga de note pa trá kel excesse de sal)
½ kg mandioca
½ kg batata doce
½ ks coive (mim n ta lavá kes folha bem lavadin n ta fazes uns rulin bnitim pas ca desfazé na panela)
2 cdjer d´olie
1 txurice
1 cabeça cebola grande
2 tomate madure
2 dente d óie
1 pimentão
Cuentre
Azeite
Sal a goste
Confecção:
Num panela de pressão n ta pô ta cuznhá kel cevada, kes fjon e kel carne salgód, 2 dentes de oie, um cdjer de sal e 2 colheres de olio, durante 1 hora.
Depôs n ta fazé um refogóde k azeite, kel cebola, 1 dente d oie, tomate, pimentão kum ta misutrá nakel cevada ma kes fjon e carne N ta pô kes mandioca, coive e batata doce nakel panela k kes cosa tud misturode nakel refogóde, txás cuznhá uns vinte minute, N ta pô kel txurice, exprimentá sal e txal purá. Kond el tiver k kel caldin espesse n ta pagá lume, n ta picá coentre n bazá na el, txal smá um czinha.
Depôs na ora de sirvi n ta trá kes legumes, kel carne e txurice n ta pô num travessa e kel catchupa na um tgela.
Esquecer!? Ninguém esquece…
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