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Ca(t)chupa de Cevada no Dia de Cinzas

Brito-Semedo, 22 Fev 12

 

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Fotos Eusebio Mora Martín, Praia, Setembro 2011
 

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8 comentários

De Omar a 02.05.2013 às 18:47


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http :/ brito-semedo.blogs.sapo.cv 224283.html ">Ca(t)chupa de Cevada, Receita de Lígia Pinto</a>


Ingredientes:

1 lt cevada cutxide (na mini mercados e plurin de soncent e vindid já preparóde)


¼ lt de ervilha


¼ lt de favas (pode ser fjon mantega)


¼ Fjon pedra (pa quem ta gostá, mim n ta pô só 2 tipo de fjon)


½ kg carne porco salgóde (pa cá eskecé de pol na aga de note pa trá kel excesse de sal)


½ kg mandioca


½ kg batata doce


½ ks coive (mim n ta lavá kes folha bem lavadin n ta fazes uns rulin bnitim pas ca desfazé na panela)


2 cdjer d´olie


1 txurice


1 cabeça cebola grande


2 tomate madure


2 dente d óie


1 pimentão


Cuentre


Azeite


Sal a goste


 


Confecção:


 


Num panela de pressão n ta pô ta cuznhá kel cevada, kes fjon e kel carne salgód, 2 dentes de oie, um cdjer de sal e 2 colheres de olio, durante 1 hora.


 


Depôs n ta fazé um refogóde k azeite, kel cebola, 1 dente d oie, tomate, pimentão kum ta misutrá nakel cevada ma kes fjon e carne N ta pô kes mandioca, coive e batata doce nakel panela k kes cosa tud misturode nakel refogóde, txás cuznhá uns vinte minute, N ta pô kel txurice, exprimentá sal e txal purá. Kond el tiver k kel caldin espesse n ta pagá lume, n ta picá coentre n bazá na el, txal smá um czinha.


 


Depôs na ora de sirvi n ta trá kes legumes, kel carne e txurice n ta pô num travessa e kel catchupa na um tgela.

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